Salsa en schoenen om te zoenen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Angelique
05 Maart 2009 | Suriname, Paramaribo
De salsa test: ja,ja,ja,nee,ja. JA! Ik heb hem gehaald. Ben nu semigevorderd 2 best goed hé naar 4 weken! Dus dat zijn we die avond natuurlijk gaan vieren en zijn lekker gaan stappen bij Havanna (een salsa tent/discotheek)
Ja, mijn eerste maand zit er al bijna op en weet nu al niet meer wat ik allemaal heb meegemaakt. Zoveel leuke en nieuwe indrukken heb ik opgedaan. Gelukkig maar dat ik het allemaal heb bijgehouden op mijn waar ben jij. En dat had ik nooit volgehouden als ik niet zoveel leuke reacties krijg. Dus vooral blijven reageren dan zal ik blijven schrijven!
Vrijdag zijn we met twee Amsterdammers (Tom en Mark) gezellig naar de colakreek gegaan. Het water is daar echt super zwart! Dus best een beetje eng om in te zwemmen. Maar na zeker te zijn dat hier geen piranha’s zwemmen en een beetje twijfelen hebben we allemaal een duik genomen. Als je in het water zwemt ziet alles er onder water oranje uit. Zo lijken we pas echt bruin. Toch bleek het water eigenlijk best helder te zijn. Jammer dat het in een colaflesje er niet echt meer uit ziet als cola.
Na lekker een middagje zwemmen hebben we onze dag en hun vakantie afgesloten met een etentje bij zus&zo. Een erg leuk tentje met erg (bijna Nederlands) lekker eten. Daar heb ik een lekker vertrouwde pesto pasta met spinazie op. Natuurlijk hebben we de avond afgesloten met een lekkere cocktail in een cocktailbar.
Zaterdagochtend was het dan echt eerst even tijd voor huiswerk, aangezien onze leerkracht die maandag op bezoek kwam. Die middag was het tijd voor ons wekelijks bezoekje aan steps. Schoenen balans naar 1 maand: 18 paar. Elise en Ellen hebben maar liefst 3 paar in geslagen. Ik heb me bescheiden opgesteld en heb het bij één paar gehouden.
Die avond hebben we tripjes gepland. Ja, het is echt waar een planning in Suriname. We zijn er namelijk al een maand en er is hier ontzettend veel te zien. We willen natuurlijk niks missen.
Zondag morgen zijn we naar de markt geweest. Daar hebben we veel onbekende fruit en groente soorten geproefd, bekeken en natuurlijk gekocht. Ik mis hier best wel wat Nederlandse groenten, want helaas weten we niet hoe we de groenten hier moeten klaar maken. Natuurlijk proberen we alles, maar het pakt niet altijd even goed uit. We hebben trouwens ook een cacaoboon gekocht. We moesten even uit proberen of deze vrucht ook echt naar chocolade smaakt. Ook hebben we het niet kunnen laten om de Surinaamse specialiteit te kopen namelijk schaaf ijs. Hmmmm!
En sieraden maken! Ja, zelfs hier kan ik mij ei helemaal kwijt in mijn hobby. Er woont in Paramaribo namelijk en creoolse vrouw met héél véél kralen! Dus zijn we allemaal creatief aan de slag gegaan. En zijn we met meerder kettingen en/of enkelbandjes thuis gekomen! Heerlijke afsluiting van het weekend dus.
Stage gaat helaas wat minder goed als gepland. Je ben constant de strenge juf. Wat op een gegeven ogenblik best frustrerend wordt. Met pijn in je keel en uitgeput kom je na een dag stage thuis. Nu begrijp ik best waarom de Surinaamse schooldagen om 1.00 uur zijn afgelopen. Maar goed uit kleine positieve dingen haal je weer moed. En het helpt echt om even je hart te luchten bij onze leerkracht die nu op bezoek is in Suriname. Na maandag alleen voor de klas te hebben gestaan zijn we die avond gezellig gaan eten met Jos en zijn vrouw. Best gek om hier mensen te ontmoeten uit Nederland. Ik ben ook hier een meisje tegen gekomen met wie ik een half jaar onderwijsassistent heb gedaan. Gek toch hoe klein de wereld eigenlijk is.
Dat is hier trouwens super leuk je maak erg snel contact met andere studenten en iedereen is super gastvrij.
Dinsdag was de verjaardag van Marijke. Dus dat betekende een lekker etentje, jammer van de bailey’s die 4 jaar over datum was en waar mijn maag niet geheel tegen kon.
Woensdagavond was onze eerste nieuwe salsa les. Lady’s styling en advanced erg leuk maar wel pittig hoor! Nu moeten we echt onze heupen los maken en er helemaal voor gaan!
Dit weekend gaan we dan echt even een kijkje nemen in het binnenland. Vrijdag gaan we nog op bezoek bij de kweekschool en even shoppen. En zaterdag nemen we dan echt afscheid van onze luxe en gaan we op weg naar republiek ben benieuwd!
06 Maart 2009 - 07:20
Rianne:
Heej meis,
Wat leuk wat je nu weer allemaal hebt beleefd, je wordt trouwens nog een superster in dat salsadansen. Je gaat de show hier in Nederland sturen.
Er is inderdaad al een maandje voorbij. nog 3 te gaan. Maar zo te horen heb je het ontzettend naar je zin, dus dat gaat allemaal wel lukken.
Jullie fotoalbum is trouwens ook heel leuk! Zo kan ik een beetje een beeld krijgen bij je verhalen.. erg leuk!
Hier in Nederland is nog niet echt veel gebeurd. Ik heb rekenen trouwens gehaald.Goed he...
Ik geef nu heel veel gymlessen, is wel erg leuk. Wel jammer dat je op je stage zo streng moet zijn. Zijn de kinderen dan echt zo vervelend? Heb je al veel leuke dingen met de kinderen gedaan?
Nou ik ga weer een gymlesje gaan geven!
Spreek je snel weer!
Liefs en een hele dikke kus voor jou!
06 Maart 2009 - 11:02
Koen:
Hey angelique hier dan eindelijk een berichtje van je neef. Zo te lezen is het nog steeds altijd super leuk. Sta er iedere keer weer van te kijken wat je allemaal meemaakt. Vooral met die slangen waarmee je op foto staat. ( ik zou het nooit gedaan hebben haha ) Ook op de waterscooter is te gek.
En blijkbaar gaat het salsa dansen je ook al goed af. Het is een leuke dans die ik maar half geleerd heb. Ik ben benieuwd !. Jammer van de stage dat het iets minder gaat dan gepland maar de strenge juf raken ze vast wel gewend toch ?? Nog 3 maanden !!!! dat komt wel goed hoor. Nou angelique ik wens je nog veel plezier en succes op de stage.
Groetjes x,
Je neef koen. -
07 Maart 2009 - 10:21
Rinus En Annie:
Jammer dat je stage tegenvalt maar dat kan in N.L ook gebeuren. De leuke herinneringen blijven en die heb je al heelveel en er komen er nog meer.Sandra heeft veel boeken van W.B.J.Nu en het is leuk om ze steeds weer te lezen,dan komen de leuke momenten weer boven. Dag meid tot het volgende bericht. -
07 Maart 2009 - 14:06
Omavelthoven:
hallo angelique
Hier een berichtje van mij
Ik heb alles gelezen en ik sta versteld wat jij altijd
zo al doet.Het is of je
alleen maar feest viert
De rest komt nog Liefs oma. -
07 Maart 2009 - 20:48
Sandra:
He nicht,
Net even uitgebreid je fotoalbum gekeken. Erug leuk. Leuk ook de foto's van je klas. Klinkt alsof je stage pittig is. Het is vast allemaal erg anders als op een NL school. Maar dat geldt waarschijnlijk ook voor die kinderen. Die vinden jou waarschijnlijk ook een behoorlijke anders t.o.v. wat ze gewend zijn. Het is natuurlijk ondoenlijk alles naar jouw hand te zetten in 4 maanden. Het lijkt me een hele uitdaging iets achter te laten, een indruk, een voorbeeld, inspiratie, waar die kinderen wat aan hebben. En dan is het natuurlijk ook nog de bedoeling om "iets" mee te nemen. De ervaring die je nu op doet, daarmee wordt elke moeilijke klas in NL een eitje :-). Hoe lastig het soms ook is ik weet bijna zeker dat je later vaker terug denkt aan je stage ervaring dan aan al die leuke feestjes die je hebt. Ook al zijn die natuurlijk ook erg belangrijk en erg leuk!
O ja en vroeg me af, praat je over je stage en dingen die je daar lastig aan vindt alleen met Nederlanders of ook met Surinamers? Mijn ervaring is dat dat het soms erg verhelderend kan zijn om door te vragen waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Vaak zijn het gewoonte, zitten ze in de cultuur en is het voor hen zo gewoon dat zij zich wellicht verbazen dat wij het ongewoon vinden. Daar tegen over staat dat wij vaak gebruiken en gewoonten hebben die zij ongelovelijk vinden en waar wij niet eens meer bij nadenken. Niet dat dat de zaken veranderd maar dan weet je in iedergeval waar het vandaan komt.
Geniet nog van alles. blijf vooral schrijven want dan kan ik tijdens het klussen aan ons nieuwe huisje meegenieten van verhalen uit verre oorden!
Groetjes
Sandra -
08 Maart 2009 - 10:57
Piet En Anneke:
Hallo Angelique,
Hier weer even een berichtje uit het verre Kapelle.
We vinden het heel leuk je verslagen te lezen, zo kunnen wij ook een klein beetje meegenieten van de leuke dingen die jij daar zoal meemaakt.
Ik vind het wel erg sneu voor die kinderen dat ze de onkosten voor een uitje niet kunnen betalen.Zielig gewoon.
En dan sneeuwitje, als je dat koppie ziet, wat moet dat meisje zich naar gevoeld hebben.
Zo te lezen regent het nogal eens daar, is het soms het regen seizoen?
Hier ook al weer behoorlijk wat regen gehad maar nu schijnt de zon weer lekker.
Angelique, het ga je goed en geniet er maar lekker van.
Groetjes van Piet,Perry en Anneke. -
10 Maart 2009 - 18:08
Anne-Marie:
Hai Angelique, Vond het ontzettend leuk je fotoalbum te bekijken. Krijg je een beter beeld bij die leuke verhalen en belevenissen van jou. Geniet ervan want hier zijn er best een aantal mensen die met jou zouden willen ruilen. En streng zijn dat nemen we gewoon voor lief. Heel veel fun in het binnenland. IK kijk weer uit naar je verslag en de foto's
Het is toch fantastisch dat zoveel mensen reageren en je laten weten dat ze ontzettend benieuwd zijn naar jou belevenissen in Suriname en uitzien naar de foto's etc. Wij denken aan jou en een hele dikke zoen. Anne