Vliegensvlug zwevend door de jungle. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Angelique Waart - WaarBenJij.nu Vliegensvlug zwevend door de jungle. - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Angelique Waart - WaarBenJij.nu

Vliegensvlug zwevend door de jungle.

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Angelique

25 Mei 2009 | Suriname, Paramaribo

Ons laatste tripje, ons laatste weekend sluiten we met luxe en spanning af in berg&dal. Vorige week hebben we ons (op één na) laatste weekend in de stad door gebracht. Met de mentoren de stad in, lunchen en schandelijk veel en tot laat of beter gezegd tot vroeg in de ochtend stappen. Zo wisten we zeker dat we ons weekendje stad optimaal genoten hadden. En inderdaad het nacht leven is hier heerlijk en gezellig. Iets wat we zeker van Paramaribo gaan missen, met z’n viertjes op stap.

Ons laatste weekend besloten we op trip te gaan naar berg en dal. Een super de luxe oord in een Caribische style met een adventure centrum. Dit beloofd dus heerlijk genieten! En inderdaad na een trip van ongeveer 2,5 uur met de bus en boot kwamen we aan midden in de jungle en werden we door het personeel op gewacht met een verse cocktail van verschillende tropisch vruchten. En stond er een heerlijke lunch voor ons klaar. Na onze buikjes te hebben volgegeten werden we met een mini jeep naar onze lodge gebracht, die maar liefst 100 meter verderop lag met een adembenemend uitzicht op de rivier.

We hadden twee tweepersoons lodges gehuurd en die van Kelly en Ellen lag net iets dichter op de weg. Dus zij als eerste naar binnen. Wij waren net bij onze deur totdat we een luid gejuich van de andere meiden. En inderdaad toen wij binnen kwamen hebben wij ook even alles bij elkaar gegild omdat het zo geweldig eruit zag! Mogen wij echt een nachtje op dit bed slapen?! Maar natuurlijk is het zonde om veel tijd door te brengen in je kamer dus op naar het zwembad, wat al net zo geweldig is! Van uit het zwembad heb je namelijk ook uitzicht op de rivier. Om vijf uur die middag werden we op gehaald om te gaan kanoën. Wat natuurlijk super genieten is in de overweldigende natuur.

Terug van het kanoën hebben we gezellig wat gedronken aan de bar. Ellen en ik waren ons klaar gaan maken voor de night tour op de rivier. We hebben lekker genoten van een korjaaltocht in het donker met een heldere sterrenhemel. Geweldig! Toen we terug waren hebben we met zijn viertjes genoten van het heerlijke dinerbuffet. Daarna hadden we allemaal veel zin om ons hemelbed uit te gaan testen.

De volgende morgen moesten we vroeg op. Het was tijd om in te pakken, te ontbijten en te vertrekken voor de kabelbanen! Nu het dan zover is gieren de kriebel en zenuwen door mijn lijf! Na een korte goede instructie en een test aan een oefenkabelbaan gingen we de berg op om naar de eerste kabelbaan te gaan. Ja, want wil naar beneden wil zal eerst naar boven moeten. Dus kwamen we allen bezweet boven aan bij het eerste platform. Oke, wil durft er als eerste? Uhh ik dan maar. Dus ik wordt door de instructeur vastgemaakt aan de kabel en hij vraagt of ik er klaar voor ben. Ik vraag me af of je hier echt klaar voor kunt zijn, maar ik zeg toch ja. En dan opeens vlieg je vliegensvlug door de bomen. Een geweldige kick! Kom maar op met de volgende tien kabelbanen! Het is echt super! Toch was het wel even slikken toen we de kabelbaan op 35 meter bereikten die over de rivier loopt. Deze kabelbaan had een lengte van 170 meter. Dus de kriebels waren in volle hevigheid terug. Maar goed echt klaar voor ben je er niet voor dus je gaat maar gewoon. En als je dan met beide benen veilig aankomt op het volgende platform wil je het liefst nog een keer. Na al deze spanning en avontuur is het weer tijd om te beginnen aan de terug weg. Om ver volgens in de stad lekker te lunchen en na te genieten van alle prachtige belevingen.

• 25 Mei 2009 - 12:25

Vicky:

Hey an!

Wat leuk om te lezen zeg! Dat lijkt me indd wel heel erg spannend. De kabelbaantjes in de speeltuin waren vroeger al eng hahahah
    Je bent je waarschijnlijk ook al geestelijk aan het voorbereiden op de terug reis. Het is aftellen zo voor je meid!
    Nou geniet er nog even heerlijk van!
    Ik zie je vrijdag @ the airport.

Veel plezier nog daar!

Liefs Vicky

• 25 Mei 2009 - 12:32

François:

Hey Zus!!

Wat een avontuur WEER!!! :D Heb je ook foto gemaakt van de kabelbanen..? Wil ik ook doen!!!

Nog een paar dagen genieten hoor, want je broer heeft je vier maanden niet kunnen pesten, dus maak je er maar klaar voor!! haha :D

Tot vrijdag zus!

gr. Je broer!

• 25 Mei 2009 - 14:55

Mams:

wat een heerlijke belevenis heb je weer meegemaakt geloof niet dat ik dat zou hebben gedurft wat denk jij? niks voor mamma toch. Dat hotel lijkt mij wel heel gaaf. nou meisje dat was het dan,4 maanden een geweldige tijd. Je ben nu zeker alles al een beetje aan het inpakken dat wordt weer spannend of het allemaal mee kan. ik ben al aan het aftellen hoor nog 4 nachtjes en dan ben je er weer YES YES
    Tot vrijdag.xxxx

• 25 Mei 2009 - 17:29

Anique:

GEWELDIG, niet dat ik het zou durven, maar toch!
    Nog effe, maar een supergoeie afsluiting lijkt me dit!

tot gauw

• 26 Mei 2009 - 07:46

Sandra:

He Nicht,

Niet te geloven, je komt al weer terug. Jammer want dan houden die leuke en spannende verhalen natuurlijk ook op. Maar aan de andere kant is natuurlijk iedereen blij om je weer te zien. Heelhuids ook, zeker naar zo'n avontuur op de kabelbaan.

Groetjes
    Sandra

• 26 Mei 2009 - 19:21

Ome Rinus:

Wat? kom je nu al terug? dat is snel gegaan. Je verhalen waren telkens weer leuk om te lezen en ik denk dat je dit avontuur altijd zult herinneren. En wellicht heb je nu net als Sandra het reisvirus te pakken. Daar zijn geen medicijnen tegen. Gewoon mee leren leven en aan toegeven. Leuk Leuk. Gr Oomtje