Dag Paramaribo.
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Angelique
28 Mei 2009 | Suriname, Paramaribo
Dan is het nu echt zover, ons laatste dagje. Morgen vertrekken we en vrijdag zijn we weer in Nederland. Super gek idee met een heel dubbel gevoel. Eigenlijk valt dat niet uit te leggen. Zou hier dolgraag nog even willen blijven, maar naar huis gaan om alle mensen weer te zien is ook een leuk vooruitzicht.
Afscheid nemen van zo’n mooie reis en stage valt niet mee. Vorige week hebben we al afscheid genomen van onze stage. Donderdag heb ik in de klas wat spelletjes gedaan. Daarnaast hebben we met z’n vieren een snoeppauze georganiseerd. Dit is een pauze waarbij er eten, drinken en lekkernijen worden verkocht. Samen met onze klassen hebben we voor deze lekkernijen gezorgd. Natuurlijk stonden deze hapjes in het teken van Holland dus ik heb met mijn klas 100 chipskettingen gemaakt. In de pauzes mochten de kinderen ook helpen met de verkoop. In totaal heeft de snoeppauze 450 SRD opgebracht wat ongeveer 150 euro is. Deze geweldige opbrengst hebben we aan de school geschonken. Hiervan willen zij namelijk een computer aanschaffen. Vrijdag hadden we een uitje met de klas om mijn afscheid te vieren. We hebben een stadswandeling gedaan en zijn met z’n allen naar de Mac Donalds geweest. Jaja die heb je hier ook. De hele klas had voor mij geld ingezameld om voor mij een afscheid cadeautje te kopen. Ik heb een pennenbakje en een leuke kaars als souvenir gekregen. En dan is het afscheid van de klas echt aangebroken. En dat is toch wel even moeilijk. In het begin heb ik vreselijk moeten wennen aan mijn stage, maar nu dat ik gewend was had ik nog veel met de kinderen willen doen.
Dit avond zijn we uitgenodigd om bij de mentoren te komen eten. Dit keer een Surinaams etentje dus. Al snel was de sfeer weer echt Surinaamse tussen de Surinaamse dames, kortom erg gezellig! Ook het eten was ook erg lekker, zou ik dan toch het eten hier gaan missen?
Dit was dan het officiële afscheid nu moeten wij afscheid gaan nemen van de stad Paramaribo, maar vooral van het prachtige Suriname. De natuur, de sfeer van de Cariben, en de mensen die we hier ontmoet hebben.
Hier alles hoogte punten en gekke belevingen van deze reis nog even op een rijtje:
- De reis naar Suriname - al een hele beleving
- Ons nieuwe huisje – integreren in het Surinaamse leven, leren hoe de wasmachine werkt, koken met Surinaamse groenten.
- 107 muggenbulten – nu al de tel kwijt
- Wennen aan salamanders (gekko’s) – nu kijk ik al niet eens meer op
- Kennismaken op stage – cultuurschok en keihard knokken.
- Salsales – leren om op z’n Surinaams de billen te schudden.
- Fietsen in Suriname – levensgevaarlijk, maar een beetje alert zijn is genoeg
- Kennismaken met tropische regen – in twee minuten klets nat dus.
- Vrienden ontmoeten – hopelijk allemaal weer zien in Nederland
- Gekke drankjes drinken – Liter flessen bier en Borgoe
- Zwemmen in de rivier - Surinaams strand met palmbomen en pinahutjes (hutjes met palmbladeren dak)
- Plantage bezoek – kennismaken met de Surinaamse geschiedenis
- Verjaardag van Elise – surprise surprise
- Carnaval – poepbroek van Sneeuwwitje
- Naar de zoo – wurgslang vasthouden
- Surinaamse verjaardag – rum, wijn & eten en schudden met die billen
- Shoppen – Schoenen op te zoenen en een golden steps tas. Balans 10 paar schoenen en 20 nieuwe kledingstukken (past dit in mijn koffer?!)
- Op kaaimannentocht – helaas geen kaaiman te bekennen
- Overstroming – verhuizen naar een veel mooier appartement
- Dolfijnen kijken – helaas geen ook geen dolfijn te bekennen
- Binnenlandstage – echt een hoogte punt geweldig in één woord.
- Ouders op bezoek - super om ze ook Suriname te laten proeven en beleven
- Superactie voor RediDoti – een geweldig geslaagde opbrengst en lachende kindergezichtjes.
- Reuzen schildpadden op Galibi – wat zijn jij en ik toch een klein deeltje van deze adembenemende wereld.
- Pap & mams gaan terug – tranen met tuiten, maar dan snel mij leventje weer oppakken
- Aapjes kijken en eten – Lijkt net de dierentuin, je moet je zelf echt even knijpen om te beseffen dat de aapjes in het wild rond slingeren. Brulaap smaakt vies!
- Slangen vangen – onze gids als Tarzan in de bomen er wordt er een slang uit de bomen geplukt, die ik daarna vervolgens vast hou. Bizar toch?
- Papegaaien spotten – Of beter gezegd ara’s. Dus wakker worden in je hangmat door overvliegende ara’s en een ara vasthouden.
- Vogelspinnen – zo groot als je gespreide hand. Voor mij geen hangmat, ik slaap in de bus!
- Eten met de mentoren – eerst een Nederlands en dan een Surinaams diner.
- Afscheid van stage – toch wel even tranen in mijn ogen. Maar een goede actie als afsluiting.
- Berg & Dal – Als prinsessen in een hemelbed en als survivalers van de kabelbaan.
- Afscheid van Suriname – souvenirs shoppen, nog een beetje bruiner worden en vooral nog even genieten.
- Afscheid nemen van WaarBenJij – trouwe lezers bedanken, leuke reacties nog eens doorlezen, EN mijn laatste verhaal schrijven in NEDERLAND.
- De reis naar Suriname - al een hele beleving
- 107 muggenbulten – nu al de tel kwijt
- Wennen aan salamanders (gekko’s) – nu kijk ik al niet eens meer op
- Kennismaken op stage – cultuurschok en keihard knokken.
- Salsales – leren om op z’n Surinaams de billen te schudden.
- Fietsen in Suriname – levensgevaarlijk, maar een beetje alert zijn is genoeg
- Kennismaken met tropische regen – in twee minuten klets nat dus.
- Vrienden ontmoeten – hopelijk allemaal weer zien in Nederland
- Surinaamse verjaardag – rum, wijn & eten en schudden met die billen
- Op kaaimannentocht – helaas geen kaaiman te bekennen
- Overstroming – verhuizen naar een veel mooier appartement
- Dolfijnen kijken – helaas geen ook geen dolfijn te bekennen
- Binnenlandstage – echt een hoogte punt geweldig in één woord.
- Ouders op bezoek - super om ze ook Suriname te laten proeven en beleven
- Eten met de mentoren – eerst een Nederlands en dan een Surinaams diner.
28 Mei 2009 - 11:40
Rianne:
Heej Meissie,
Bijna thuis! Eindelijk kan ik straks naar je verhalen luisteren en foto's bekijken. Je hebt een ongelofelijk leuke en leerzame tijd gehad.Ik ben toch wel een beetje jaloers op je geweest, nadat ik al die verhalen van je gelezen heb.
Volgende week ben ik een weekje vrij van school, dus lijkt me een heel goed plan als we dan ff bij elkaar komen om bij te kletsen. Als je maar niet stiekem een slang of vogelspin hebt meegenomen in je koffer! :-) hihihi...
Nou ik wens je een hele goede reis en morgen bel ik je even! Hopelijk is je telefoon niet over bezet! hahaha...
Liefs en een hele dikke kus! -
28 Mei 2009 - 15:29
Mams:
lieve schat,wat heb je dat weer goed op geschreven ik had er een brok van in mijn keel het is inderdaad een dubbel gevoelen en wat heb je toch veel mee gemaakt.
Maar nu is het toch echt je laaste dag.
Lieve dochter van me ik wens jou een hele fijne en goede reis en tot morgen kus mams.