Overbridge en over de brug - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Angelique Waart - WaarBenJij.nu Overbridge en over de brug - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Angelique Waart - WaarBenJij.nu

Overbridge en over de brug

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Angelique

17 Februari 2009 | Suriname, Paramaribo

Wat heb je hier toch een lekker relaxt leventje. Halve dagen werken, direct als de bel gaat naar huis en dan lekker zwemmen. Eindelijk schijnt de zon hier weer en zijn we donderdag en vrijdag lekker naar de vos (openbaar zwembad) gegaan om daar te gaan zwemmen. Jippie! eindelijk een beetje bruin en rood! Mijn bikini staat er helemaal in en ben nu gelukkig een beetje Bakra af!

Oja, natuurlijk gaan we daarna lekker tot in de diepe uurtjes dansen, want hier hebben ze elke dag een vast schema voor the place to be! Dus wij moesten die zelf natuurlijk ook even gaan ontdekken en ervaren. Zo zijn we donderdag na de salsa gaan stappen in Havana lounge en vrijdag bij lacaff!

Zaterdag zijn we met de meiden (wij vieren + Carmen, Nienke en Gertrude) en onze Choco prins (een Surinaamse jongen die we hebben ontmoet van Salsa) naar overbridge geweest. Dat is een strand met palmbomen en rietenhutjes aan de Paramaribo rivier. Echt een super gezicht! Jammer, dat het onderweg weer was gaan regenen. Maar om door het tropisch woud te rijden over bauxietwegen heeft toch ook wel iets heel speciaals!

Die avond zijn met z’n allen gaan eten bij blauwgrond een wijk in Paramaribo met allemaal Javaanse eettentjes. Hier heb ik voor het eerst cassave geproefd. Een soort wortel wat smaak naar gebakken aardappel/brood. Ik vond het erg lekker. Jammer dat ze wel overal hele hete saus overgooien. Hierbij heb ik ben ik nog niet helemaal bestand.

Zondag hebben we lekker uitgeslapen en we zijn die middag met marijke en Harrald een tripje gaan maken. We zijn met de auto over de Paramaribobrug gegaan. Wat is die stijl zeg! Dor na hebben we rond gereden in het distrit Commewijne. Het is het gebied waar vroeger de plantages waren. Éen van die plantages gaan we dinsdag met de school bezoeken.

Die avond zijn we bij het Vat wat gaan eten om (alvast) Elise haar verjaardag in te luiden. Daarom hebben we er alvast maar een cocktail op genomen. Wat in Nederland was ze inmiddels al jarig!

Trouwens zijn al de foto’s van mij en mijn huisgenoten te zien op ons album: http://www.mijnalbum.nl/Album=FFYPP6VK

• 17 Februari 2009 - 17:19

Anique:

Hoi Angelique,

Lekker weer een berichtje van jou. Je krijgt er namelijk wel een lekker zonnig gevoel van als je dat leest. Hier is het namelijk ook zo'n heerlijk weer....ahem....koud, kil en nat!!!!
    Zometeen heb ik vergadering voor de modeshow (ver van mijn bed voor jou!) en ik dacht nog even kijken. Dat zet mijn hoofd wat meer op de zomercollectie. Het is wel raar hoor die zaterdagen. Al lukt het rommelen en omgooien van de winkel ook wel aardig zonder jou (maar dat wist je vast wel). Nou wacht weer op de volgende verhalen en belevenissen van je! Fijn dat je het zo getroffen hebt. Heel veel groetjes van ons allemaal! Peter, Anique, Jip en Pim.

• 17 Februari 2009 - 18:48

Rianne:

Heej!

Weer een leuk berichtje van jou. Ik mistte ze al een beetje.

Ik lees dat je het naar je zin hebt! Halve dagen werken en dan lekker vrij zijn, ideale stage zou ik zo zeggen. Ik zou graag met je willen ruilen. Wij hier maar gymen. Maar ja das goed voor me!

Lukt het ook een beetje met je onderzoek? Of ben je daar nog niet aan begonnen?

Heb je trouwens alweer een cadeautje uitgepakt? hihi.. Ik hoop dat je het leuk vindt!

Nou meid geniet ervan! Ik ga hopelijk ook bruin worden in m'n gezicht, ga a.s. vrijdag lekker snowboarden in Oostenrijk. Daar mis ik alleen een beetje de warmte denk ik.

Hoe is het eigenlijk met de mannen daar gesteld? Daar heb ik je nog niet over gehoord. Of moet je dit maar even in een privemailtje versturen! :-P

Nou hele dikke kus voor jou.